divendres, 15 de juliol del 2011

Comencen els BBC Proms!!



L'estiu passat vaig descobrir que les tedioses i caluroses tardes d'estiu es porten molt millor amb una connexió amb el que s'està coent en aquells moments al Royal Albert Hall de Londres. I és que des d'aquesta nit i fins el dia 10 de setembre, tornen a posar-se en marxa els BBC Proms, segurament el festival de música clàssica més popular del món, i que té una proposta musical de qualitat, al mateix temps que accessible per al gran públic, per pràcticament cada dia.

Enguany hi haurà 74 proms o concerts, i tots ells es podran escoltar en directe i per internet per la BBC Radio 3, i, de tant en tant, es pot tenir la sorpresa que es retransmeten també per Catalunya Música o Radio Clásica. Com sempre, es fa molt difícil decidir quins són els Proms imprescindibles, i, com en tots els temes, depèn del gust personal de cadascú. Personalment, tinc molta curiositat per l'actuació de l'orquestra veneçolana Simón Bolivar, el tribut a la música de Hollywood, l'Audience Prom en què el públic podrà escollir els temes que s'interpretaran, el Comedy Prom... I, sobretot, l'oportunitat de descobrir peces i autors que no conec, ja que aquest és un festival ideal per iniciar-se en el món de la música clàssica.

El primer prom serà aquest vespre a partir de dos quarts de nou del vespre (hora d'aquí), i serà una actuació de la BBC Symphony Orchestra i el seu cor, dirigits per Jiri Belohlávek, i  amb obres de Brahms, Liszt, Janacek i l'estrena d'una obra contemporània encarregada per la BBC. Segurament no la podré escoltar en directe (ja que la meva intenció és poder estar al cinema veient la darrera pel·lícula de Harry Potter en aquella hora), però a la web de la BBC es poden escoltar en diferit durant els propers set dies.

Així que aquí queda la recomanació. Que disfruteu!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada